Wijkvereniging Het Duifje is de grootste en een van de oudste wijkverenigingen van Arnhem. De wijkvereniging werd opgericht  tezamen met het bouwen van de deelwijk Het Duifje in 1971. In 2016 vierde de wijkvereniging het 45 jarig bestaan van zowel de vereniging als Het Duifje zelf. De wijkvereniging heeft ruim 190 leden die voornamelijk uit Het Duifje en de deelwijk Immerloo komen. 

Tot in 2015 organiseerde de wijkvereniging haar activiteiten in Boerderij Het Duifje. Na verkoop van de boerderij door de gemeente Arnhem organiseert de wijkvereniging haar activiteiten voornamelijk vanuit het woon- en zorgcentrum Eilandstaete in Malburgen Oost-Noord, net buiten Het Duifje.

Doel & activiteiten

Het doel van de wijkvereniging is de sociale samenhang in Het Duifje te versterken doormiddel van het organiseren van allerlei activiteiten die vooral gericht zijn op de bewoners uit Het Duifje en Immerloo. De vereniging is sinds de verhuizing vanuit de Boerderij Het Duifje zich breder aan het opstellen en richt zich ook met haar activiteiten op bewoners uit Malburgen Oost-Noord. Afgevaardigden vanuit de wijkvereniging nemen ook deel binnen andere wijkorganisaties, zoals het Wijkplatform Malburgen Oost of de Wijkbeheergroep Het Duifje en organiseren een aantal gezamenlijke activiteiten, zoals de straatverkoopdag of het tweejaarlijkse wijkfeest.

De wijkvereniging heeft een breed scala aan toegankelijke activiteiten van bingo en kaartavonden tot aan muziek- en  dansavonden en vieringen voor bewoners zoals met kerst of carnaval.  Voor een actueel overzicht van de activiteiten kan het beste de facebookpagina worden bezocht.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de wijkvereniging, u hoeft niet in Het Duifje of Malburgen te wonen. Kosten voor lidmaatschap zijn € 16,00 per jaar, per adres, vanaf 65 jaar is dit € 8,50 per jaar. Als lid krijgt u korting op deelname aan de activiteiten. Voor specifieke activiteiten kan een extra bijdrage worden gevraagd.

Contact persoon is secretaris Jannie van Vlaanderen.