Wijkdelen Malburgen Oost, West, Immerloo en Het Duifje hebben allemaal hun eigen wijkagent. In totaal zijn er vier wijkagenten actief in Malburgen. Waar welke wijkagent actief is in Malburgen leest u hieronder. 

Wijkagenten Malburgen

Wat is een wijkagent

De wijkagent is de politieman of vrouw die de wijk of het wijkdeel als werkgebied heeft. Hij of zij kent de wijk goed en is vaak voor wijkbewoners het eerste aanspreekpunt voor situaties die te maken hebben met leefbaarheid of veiligheid.  Soms neemt een wijkagent deel in bewonersoverleggen, zoals een wijkbeheergroep of wijkplatform. De wijkagent geeft dan een korte toelichting wat er in de wijk speelt. Ook kunnen aanwezigen dan zaken aangeven die voor de politie interessant kunnen zijn.

Wanneer contact opnemen met een wijkagent?

U kan contact opnemen met een wijkagent wanneer er geen direct noodzakelijke of bedreigende situatie is. Ziet u bijvoorbeeld iets verdachts; onbekenden die regelmatig bij u in de straat parkeren of zich verdacht ophouden in portieken of regelmatig rondhangen in groepjes? Dat zijn voor de wijkagenten interessante situaties. Ook als u denkt dat er vanuit een woning drugs gedeald wordt of wiet gekweekt wordt of u ervaart andere vormen van drugsoverlast  dan wil de wijkagent dit heel graag weten. Noteer tijdstippen, kentekens of signalementen. Dat kan voor de politie erg waardevol zijn.

Hoe contact opnemen met een wijkagent?

U kan de wijkagent bellen via: 0900-8844 en vragen naar de wijkagent in uw gebied, zie onderstaand kaartje (klik op kaartje voor een grotere versie)

map wijkagenten

Bovenstaand kaartje zal in zomer 2021 worden geupdate

U kan de wijkagent ook mailen:

Meldingsformulier

Met onderstaande link komt u bij het online formulier van de politie voor het doen van meldingen of aangiftes zonder spoed:
Klik hier voor het meldingsformulier

Politiehuiskamer in Akker71

Sinds 4 februari 2019 hebben de wijkagenten voor Malburgen, Immerloo en Het Duifje een eigen huiskamer in Akker71. U kan tijdens spreekuren hier terecht voor al uw vragen en meldingen of als de rolluiken open zijn. De post is direct links naast de ingang als u Akker71 binnenloopt.

Spreekuren in de politiehuiskamer in Akker71

  • Donderdag 10:00 – 12:00 uur
  • Ook als de rolluiken niet gesloten zijn

Spreekuren op andere locaties in de wijk

Wijkagent Frank Reijnders houdt elke donderdagmiddag tussen 14:00 en 15:00 uur spreekuur in MFC de Malburcht.  Ja kan bij de wijkagent vertrouwelijk terecht met allerlei vragen over veiligheid en criminaliteit. Ook als u in een ander wijkdeel van Malburgen woont kan u hiervoor Frank Reijnders tijdens het spreekuur benaderen.

Politiebureau Arnhem-Zuid

Elke ochtend is het politiebureau in Arnhem-Zuid aan de Groningensingel 94-96 open voor inloop.

Openingstijden

Maandag

18:30 - 20:00 uur: spreekuur politiehuiskamer Akker71

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

10:00 - 12:00 uur spreekuur politiehuiskamer Akker71 - 14:00 - 15:00 uur MFC Malburcht

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden gelden voor de open inloop spreekuur in de politiehuiskamer Akker71 en MFC Malburcht