SWAT026 is een initiatief van ex-international top futsalpeler Samir Makhoukhi, en staat voor Samen Werken Aan Talent. Een mede door Samir ontwikkelde methodiek waarbij jongeren positief worden beïnvloed door een combinatie van coaching en begeleiding. Futsal (zaalvoetbal) op zondag is hierbij de trigger om de jongeren bij elkaar te brengen.

Deelnemers

Deelnemers aan SWAT026 zijn jongens tussen de 13 en 18 jaar oud die behoefte hebben aan structuur,  maatschappelijke coaching en het ontdekken van hun kansen en mogelijkheden  om het maximale eruit te halen. Het gaat voornamelijk om jongeren uit de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. De groep is wisselend en bestaat uit zo’n 15 tot 20 deelnemers.  Deelnemen aan SWAT026 kan na aanmelding bij Samir.

Methodiek

Tijdens de voetbalzondag wordt er eerst met elkaar gesproken – middels stellingen of opdrachten over allerlei onderwerpen. Daarna wordt er gezamenlijk geluncht en daarna wordt er gevoetbald. Begeleiders fungeren daarnaast als vertrouwenspersoon, deelnemers kunnen met allerlei vragen terecht over de situatie thuis of op school .

Samenwerking & verbinding

SWAT026, is onderdeel van het AM-Supportteam. Het AM-Supportteam heeft vergelijkbare doelstellingen als SWAT026 maar werkt voornamelijk vanaf het Cruyff Court de Bakenhof.
SWAT026 staat daarnaast in verbinding met diverse organisaties in Malburgen, waaronder gemeente Arnhem en scholen. SWAT026 wordt gesponsord door de sportartikelenketen Decathlon.

Locatie & Bereikbaarheid

SWAT026 komt elke zondag bij elkaar in de gymzaal van het Olympus College. De school ligt aan de rand van de wijk Malburgen, in wijkdeel Oost-Zuid en is goed te bereiken. Er is in en om het Olympus College ruim voldoende gratis parkeerruimte.