Stichting Prisma is een bewonersorganisatie dat sinds 2007 bestaat. Stichting Prisma organiseert allerlei activiteiten voor bewoners uit vooral de deelwijk Immerloo. De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers die voornamelijk komen uit Immerloo en omliggende wijkdelen. Prisma organiseert vooral haar activiteiten vanuit en in het Huis voor de Wijk Prisma in de deelwijk Immerloo maar soms ook daarbuiten, zoals enkele jaarlijkse uitstapjes.

Activiteiten 

De activiteiten die worden georganiseerd zijn zowel voor jongeren als ouderen en vinden grotendeels plaats in het Huis voor de Wijk. De activiteiten zijn laagdrempelig en open voor alle wijkbewoners, ook die komen van buiten wijkdeel Immerloo. Het merendeel van de activiteiten zijn gratis of er moet een kleine bijdrage worden betaald .

Er worden meer dan 30 verschillende activiteiten georganiseerd door Prisma, veelal vanuit de stichting zelf, maar ook in samenwerking met andere organisaties, Organisaties op het gebied van spelen, ontmoeten, leren, bewegen, maken en koken. Voor de sportieve activiteiten wordt soms ook gebruik gemaakt van de nabijgelegen gymzaal Eimerissingel. Daarnaast organiseert Stichting Prisma al dan niet met partners zoals de omliggende basisscholen diverse jaarlijkse eenmalige activiteiten, waaronder de Familiedag of de Vrouwendag. Alle activiteiten zijn algemeen toegankelijk, maar wel gericht op bewoners vanuit de deelwijken Immerloo en het Duifje.

Kinderactiviteiten: speelmorgen, huiswerkbegeleiding,  knutselclub, jongereninloop, (zaal)voetballen,  koken voor kinderen, muziek voor kinderen
Volwassenenactiviteiten: koffieochtend, yoga, spreekuur SWOA, Chinese dansles, Frans voor beginners, computerles, repaircafe, Arabisch voor beginners, Engels voor op reis, vrouwen eetcafe, Nederlandse taalcursus, naaicursus, seniorensoos, 50+ zaalvoetbal,

Voor een compleet overzicht van alle activiteiten, bezoek de website van Stichting Prisma.

Ligging en Bereikbaarheid

Het Huis voor de Wijk is goed bereikbaar  met de fiets vanuit de wijk Malburgen, en er zijn diverse bushaltes in de nabijheid. Het bewonershuis ligt nabij regionale verbindingswegen. Er is ruime parkeergelegenheid in de de nabijheid en beperkte parkeergelegenheid voor het Huis voor de wijk.

-Pagina in ontwikkeling-