Stichting Ibtisama is een vrijwilligersstichting die sinds 2014 actief is in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. De stichting richt zicht op jonge meiden en vrouwen met een niet westerse achtergrond die woonachtig zijn in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. De betekenis van Ibtisama is glimlach in het Marokkaans. De stichting is een initiatief van Naima Tabali.

Activiteiten & doelstellingen

Stichting Ibtisama heeft als doelstellingen om vrouwen met een niet westerse achtergrond te ondersteunen en wanneer nodig meer zelfredzaam te maken. Een belangrijk uitgangspunt  bij de activiteiten die Ibtisama organiseert is de Nederlandse taal. Vrouwen en jonge meiden sociaal sterker te maken en daar waar nodig te ondersteunen. Activiteiten die de stichting met vier vrijwilligers onder andere organiseert zijn:

  • huiswerkbegeleiding voor kinderen groep 7&8 van de basisschool locatie MFC de Spil
  •  schoolmaatjes project
  • vertrouwenspersoon – (taal)ondersteuning bij bezoek aan huisarts of ziekenhuis
  •  themabijeenkomsten over gezondheid en zorg
  • sociale- en ontmoetingsbijeenkomsten

Locatie en bereikbaarheid

Stichting Ibtisama organiseert huiswerkbegeleding vanuit MFC de Spil in Malburgen West.  Inloopbijeenkomsten voor vrouwen wordt iedere woensdagochtend (behalve tijdens de vakanties georganiseerd vanuit het Huis voor de Wijk.
Het Huis voor de Wijk ligt midden in de deelwijk Immerloo. Het gebouw deelt het schoolplein met een locatie van de Mozaïekschool. Naast  het Huis voor de Wijk ligt de Katholieke basisschool Johannesschool. Huis voor de Wijk is goed te bereiken te voet, met de fiets en het openbaar vervoer. Er is beperkte parkeerruimte voor het Huis voor de Wijk en ruime parkeergelegenheid in de omgeving.

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

10:00 - 12:00 uur inloopspreekuur

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: de activiteiten die stichting Ibtisama organiseert zijn wisselend. Voor actuele activiteiten informatie neem contact op met de sitchting via telefoon of facebook.