Stichting Stadsblokkenwerf in de uiterwaarden van Malburgen is een vrijwilligersstichting dat samenwerkt met diverse bedrijven en instellingen in de gemeente Arnhem. De hoofddoelstelling van de stichting is een kleinschalige historische scheepswerf ontwikkelen op de fundamenten van de voormalige ASM-scheepswerf.

De werf doet dit middels een drietal hoofdactiviteiten:

Pontje

Van 1 mei tot en met 30 September vaart er tussen de Stadsblokken en de kade in het centrum van Arnhem (t.h.v. de oude scheepskraan) een pontje. Naast dat het een leuke ervaring is met een mooi uitzicht over het water op het centrum of uiterwaarden, is het daarnaast een snelle manier om aan de overkant te komen. Het pontje is gericht op voetgangers, maar fietsen kunnen ook mee.
Van woensdag tot en met zondag, tussen 12:00 en 18:00 uur kunt u meevaren, kosten zijn €1,- per overtocht.

Werfpaviljoen & theetuin

Het werfpaviljoen en theetuin geeft de mogelijkheid om tussen het groen van de uiterwaarden onder het genot van een drankje en/of hapje te genieten van een prachtig uitzicht over het centrum en de kade van Arnhem.

Historische scheepswerf

Op de historische werf worden op ambachtelijke wijze diverse kleine schepen opgeknapt of verbouwd. Tal van vrijwilligers werken hier aan diverse scheepsprojecten, ook in samenwerking met educatieve instellingen.    

Ligging en bereikbaarheid

De stadsblokkenwerf ligt midden in het groen van de uiterwaarden in Malburgen-West op het Stadsblokkenterrein. recht tegenover de Rijnkade in het centrum van Arnhem.

De Stadsblokkenwerf ligt tussen de John Frost Brug en de Nelson Mandela Brug, is vanuit Malburgen goed bereikbaar te voet of met de fiets (tip: neem het pad door het weiland met de koeien). Er is beperkte parkeergelegenheid in de nabijheid, volg de borden vanaf de Stadsblokkenweg.

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

12:00 - 18:00 uur

Donderdag

12:00 - 18:00 uur

Vrijdag

12:00 - 18:00 uur

Zaterdag

12:00 - 18:00 uur

Zondag

12:00 - 18:00 uur

Opmerking: bovenstaande tijden zijn de tijden dat het werfpaviljoen open is en het pontje vaart van 1 mei t.m 30 september