Kinderdagverblijf Speelatelier de Bakermat is een kleinschalige antroposofische kinderdagopvang en peuterspeelzaal voor kinderen in de leeftijd tussen 0 en 4 jaar oud met een baby, dreumes en peutergroep. De kindopvang ligt centraal in wijkdeel Malburgen Oost-Zuid, nabij winkelcentrum Drieslag. De Bakermat biedt een ruime programmering en flexibele mogelijkheden qua data- en tijdenkeuze voor opvang.

Visie Speelatelier de Bakermat

De visie van de Bakermat is gebaseerd op het antroposofisch mensbeeld van Rudolf Steiner, waar bijvoorbeeld ook de Vrije School op gebaseerd is. De eigenheid van het kind staat hierin centraal. De nadruk ligt hierbij op de zelfontwikkeling van het kind door beweging, expressie en spreken. Bij de Bakermat wordt er door de zeven medewerkers veel aandacht besteedt aan creativiteit, zoals zingen, maken en fantasie en natuur in een huiselijke sfeer. Er zijn uitgebreide programma’s voor de drie leeftijdsgroepen. De opvang is geopend gedurende 52 weken, 5 dagen per week. De tijden staan hieronder aangegeven. De pedagogie van Speelatelier De Bakermat sluit nauw aan bij de pedagogie van de vrijeschool. In de buurt van de Bakermat, de Parcivalschool met in school de BSO De Santekraam.

Voorzieningen

Het kleinschalige complex waar Speelatelier de Bakermat zich in bevindt is middels een hek omsloten met een ruime eigen (kruiden)tuin. Binnen zijn er speelruimtes met veel natuurlijke materialen voor de diverse leeftijdsgroepen.

Ligging en Bereikbaarheid

De Bakermat is goed te bereiken zowel lopend als met de fiets vanuit de wijk Malburgen. Rondom de Bakermat is beperkte parkeergelegenheid evenals in de directe omgeving. De kinderopvang ligt op loopafstand van diverse bushaltes, van waaruit er een goede verbinding is met het centrum van Arnhem.

Openingstijden

Maandag

07:30 - 18:30 uur

Dinsdag

07:30 - 18:30 uur

Woensdag

07:30 - 18:30 uur

Donderdag

07:30 - 18:30 uur

Vrijdag

07:30 - 18:30 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: dit zijn de reguliere tijden dat Speelatelier de Bakermat is geopend.

Adres

Ons adres:

Hortensiastraat 2, 6832AZ Arnhem