Spa staat voor Stichting Peutercentra Arnhem. Het is een overkoepelende organisatie met meer dan vijftien peuterspeelzalen in heel Arnhem. De Stichting Peutercentra Arnhem bestaat in 2018 – 50 jaar en is daarmee de meest ervaren professionele organisatie voor peuterspeelzaalwerk in heel Nederland. In Malburgen heeft SPA zes locaties, in elk wijkdeel van Malburgen is wel een peuterspeelzaal van SPA te vinden.  SPA is alleen actief als peuterspeelzaal en richt zich hierdoor volledig op de leeftijdsgroep  van 2 tot 4 jarigen.

Het doel van een peuterspeelzaal is om de kinderen op speelse wijze te laten wennen om naar school te gaan. Door veel samen te spelen, ontwikkelen de kinderen positieve associaties bij een schoolse omgeving. Daarnaast leren ze spelenderwijs van alles over zaken als taal en tellen: kennis die ze later goed kunnen gebruiken op de basisschool.

Het Speelrijk locatie Johannesschool

Het Speelrijk bestaat uit drie groepen kleuters, Het Speelrijk 1, 2, 3. De eerste groep is gehuisvest in Bewonershuis Prisma, de andere twee groepen  zijn gehuisvest in de Johannesschool en maken deel uit van de Brede School Malburgen Oost. Deze brede school is een overkoepelend orgaan bestaande uit: Mozaiek basisschool, Buurtcentrum De Hobbit, Johannesschool, peutercentrum De kleine Boemerang en Het Arnhemse Sportbedrijf. Het Speelrijk is op een aantal vaste dagdelen per week open, kijk hieronder voor de openingstijden.

Locatie en bereikbaarheid

Bewonershuis Prisma ligt aan de rand van deelwijk Immerloo, en deelt een schoolplein met de Mozaiekschool. Aan de overkant ligt de Katholieke basisschool Johannesschool.
Het Speelrijk is goed bereikbaar vanuit wijkdeel Immerloo, zowel te voet en met de fiets. Er is beperkte parkeerruimte voor Prisma en ruime parkeerruimte in de nabijheid.

Overige SPA locaties in Malburgen

  • SPA locatie – Het Speelrijk in Immerloo locatie Prisma, klik hier
  • SPA locatie – De kleine Boemerang in Malburgen Oost-Zuid, klik hier
  • SPA locatie – De Karbonkel (op antroposofische basis) in Malburgen Oost-Zuid, klik hier
  • SPA locatie – De Vrolijke Ark in Malburgen West, klik hier