SPA staat voor Stichting Peutercentra Arnhem. Het is een overkoepelende organisatie met meer dan vijftien peuterspeelzalen in heel Arnhem. De Stichting Peutercentra Arnhem bestaat in 2018 – 50 jaar en is daarmee de meest ervaren professionele organisatie voor peuterspeelzaalwerk in heel Nederland. In Malburgen heeft SPA zes locaties, in elk wijkdeel van Malburgen is wel een peuterspeelzaal van SPA te vinden.  Spa is alleen actief als peuterspeelzaal en richt zich hierdoor volledig op de leeftijdsgroep  van 2 tot 4 jarigen.

Het doel van een peuterspeelzaal is om de kinderen op speelse wijze te laten wennen om naar school te gaan. Door veel samen te spelen, ontwikkelen de kinderen positieve associaties bij een schoolse omgeving. Daarnaast leren ze spelenderwijs van alles over zaken als taal en tellen: kennis die ze later goed kunnen gebruiken op de basisschool.

SPA – De Vrolijke Ark locatie MFC De Spil

De Vrolijke Ark bestaat uit 2 groepen kleuters met een wisselende samenstelling naar dagdeel. De peuterspeelzaal is gevestigd in MFC De Spil (Multifunctioneel Centrum).  Een MFC is een centrum in de wijk waar meerdere organisaties op het gebied van educatie, sport, cultuur, sociale- en maatschappelijke ontwikkeling in gehuisvest zijn.  MFC De Spil is een Kind Centrum, een uniek intensief samenwerkingsverband tussen alle kind-gerelateerde organisaties in De Spil, waaronder De Vrolijke Ark en de twee basisscholen. Hiermee biedt De Spil een brug van kinderopvang tot aan de laatste klas van de basisschool waarbij het kind en de ontwikkeling van kinderen centraal staan.

Locatie en bereikbaarheid

De Vrolijke Ark heeft aan de achterzijde een eigen afgesloten mooi ingericht speelterrein met veel speelaanleidigen aan de rand van park Malburgen West. MFC De Spil ligt in Malburgen West en is goed bereikbaar te voet en met de fiets vanuit Malburgen West. Er is beperkte parkeergelegenheid voor MFC De Spil en in de omgeving.

Overige SPA locaties in Malburgen

  • SPA locatie – Het Speelrijk, in Immerloo locatie Prisma, klik hier
  • SPA locatie – Het Speelrijk, in Immerloo locatie Johannesschool, klik hier
  • SPA locatie – De kleine Boemerang in Malburgen Oost-Zuid, klik hier
  • SPA locatie – De Karbonkel (op antroposofische basis) in Malburgen Oost-Zuid, klik hier
  • SPA locatie – De Karbonkel PLUS in Bewonershuis Prisma, klik hier

Openingstijden

Maandag

08:30 - 12:00 uur & 13:00 - 16:00 uur

Dinsdag

08:30 - 12:00 uur & 13:00 - 16:00 uur

Woensdag

-

Donderdag

08:30 - 12:00 uur & 13:00 - 16:00 uur

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-