Sociaal Raadslieden zijn er om u te helpen als u hulp nodig heeft op financieel-sociaal vlak. Er wordt wel in eerste instantie verwacht dat u eerst hulp vraagt aan vrienden of familie om uw vraag of probleem proberen op te lossen. Wanneer dit niet lukt kan u een beroep doen op de Sociaal Raadslieden en van het kosteloze digitale spreekuur gebruik maken.

De Sociaal Raadslieden van Rijnstad weten alles over wetten, regels en regelingen op het vlak van:
– uitkeringen
– belastingen, toeslagen en kwijtscheldingen
– consumentenzaken
– regels rondom scheiding en alimitatie
– geldzaken en schulden

Vragen waarmee inwoners naar het digitale spreekuur kunnen komen zijn bijvoorbeeld: het aanvragen van een DigiD, aanleveren van inkomstengegevens aan de gemeente, bankzaken regelen enzovoort.
Naast het ondersteunen van de inwoners bij dergelijke vragen is er ook ruimte om hen nieuwe digitale vaardigheden aan te leren.
We hopen met het spreekuur de inwoners digitaal sterker en onafhankelijker te maken.

Onderdeel van Rijnstad

De Sociaal Raadslieden zijn onderdeel van Rijnstad. Naast de Sociaal raadslieden is ook de Formulierenbrigade van Rijnstad actief in Malburgen.

Bereikbaarheid Sociaal Raadslieden 

De Sociaal Raadslieden zijn via het inloopspreekuur, het digitale spreekuur of het telefonische spreekuur bereikbaar. Niet tijdens vakanties en feestdagen. Voor de tijden van bereikbaarheid, kijk hieronder.

Ligging

De Sociaal Raadslieden werken vanuit een locatie van Rijnstad aan de Dovenetellaan in Malburgen-West. In de locatie is ook het jongerencentrum Fresh gevestigd. Centraal in de wijk Malburgen en is goed te bereiken met het openbaar vervoer (Lijn 4 – halte Wilgenlaan.) Voor de locatie is beperkte parkeerruimte, in de omgeving is ruim voldoende parkeerruimte.

Openingstijden

Maandag

09:00 - 11:00 uur inloopspreekuur

Dinsdag

13:00 -15:00 uur digitaal spreekuur (ook telefonisch)

Woensdag

13:00 -15:00 uur telefonisch spreekuur

Donderdag

13:30 - 15:30 uur inloopspreekuur (ook telefonisch)

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: afspraak maken kan ook: via de website, e-mail address of bovenstaande telefoonnummer

Adres

Ons adres:

Dovenetellaan 24A 6841EH, Arnhem

Telefoon: