Sama Sama (betekent samen in het Indonesisch)en is een organisatie gestart in 2015 als laagdrempelig restaurant op de begane grond in het bedrijfsverzamel- woon- en ontmoetingslocatie Akker71. Sama Sama zette zich in eerste instantie in om diegene met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden in de keuken van het restaurant.  Sinds 2018 biedt Sama Sama ook dagbesteding aan op basis van WMO en daarnaast creatieve cursussen en workshops (Crea with Sama Sama)  gericht op bewoners uit de wijk Malburgen, met name wijkdeel oost-Zuid. Een aantal keren per jaar zal Sama Sama ook vanuit Akker71 eenmalige activiteiten organiseren gericht op alle bewoners uit de wijk Malburgen. 

Het restaurant

Het restaurant richt zich vooral op bewoners en organisaties in Akker71 en bewoners uit wijkdeel oost-Zuid. Het is een laagdrempelig restaurant waar men voor 8,50,- Euro een complete en gezonde dagmaaltijd kan krijgen, de lunchgerechten zijn 3,50 Euro. Het restaurant is tijdens weekdagen geopend van 11:00 – 19:00 uur.  lunch is tussen 11:30 uur – 15:30 uur. De dagmaaltijd kan tussen 17:00 – 18:30 uur worden besteld.

Crea with Sama Sama

Onder de naam Crea with Sama Sama wordt er sinds april 2018 ook dagbesteding aangeboden buiten de keuken van het restaurant. Ook hierbij richt Sama Sama zich in eerste instantie op diegene met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of vereenzaamt zijn. Daarnaast worden er ook creatieve cursussen en workshops aangeboden gericht op buurtbewoners. Verbinden en ontmoeten staat bij zowel de dagbesteding als bij de cursussen en workshops centraal.

Er wordt een breed creatief programma aangeboden met onder andere: muziekmaken, handwerken, schilderen, kaarsen maken en diverse seizoens- en feestdagengerichte activiteiten zoals tijdens kerst of Pasen. DVaste tijden dat de creatieve activiteiten worden georganiseerd zijn op weekdagen van 11:00 – 15:00 uur.

via Facebook worden de laatste activiteiten en workshops bekendgemaakt.

Samenwerking

Sama Sama werkt o.a. samen met: RIBW, GewoonZo, Team Leefomgeving en het Sociaal Wijkteam

Locatie & bereikbaarheid

Akker 71 ligt centraal in wijkdeel Malburgen Oost-Zuid. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Akker71 beschikt over een eigen parkeerplaats voor bezoekers aan de achterzijde en beperkte parkeerruimte aan de voorzijde van het terrein.

flyer

Openingstijden

Maandag

9:00 - 18:30 uur

Dinsdag

9:00 - 18:30 uur

Woensdag

9:00 - 18:30 uur

Donderdag

9:00 - 18:30 uur

Vrijdag

9:00 - 18:30 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden zijn de tijden van telefonische bereikbaarheid voor zowel het restaurant als de dagbesteding