Op sportpark de Bakenhof in Malburgen Oost-Noord bevindt zich een playground (lees veldje) van de Johan Cruyff Foundation. Deze vrij toegankelijke playground is specifiek ingericht voor voetbal maar het kan en mag ook gebruikt worden voro andere sporten. Het omheinde veldje heeft een zachte kunstmatige ondergrond en heeft een afmeting van 42 bij 28 meter met kleinere doelen. 

Gebruik & activiteiten

Het veld is het hele jaar vrij toegankelijk en met inachtneming van de regels kan iedereen er gebruik van maken.  Regelmatig worden er op het veldje toernooitjes georganiseerd door verschillende organisaties in de wijk Malburgen, waaronder scholen, sport- en voetbalverenigingen. Vitesse heeft het veldje geadopteerd en draagt bij aan het onderhoud. Het veldje is voorzien van verlichting, spelen op het veldje kan daardoor tot 22:00 uur.

Vanaf het Cruyff Court is sinds 2018 ook de jongeren coachingsorganisatie AM-Support actief.

Achtergrond

Een playground is een sportieve plek in ontwikkel- of achterstandswijken waar iedereen welkom is en is opgezet met ondersteuning vanuit een landelijke organisatie. Het Cruyff Court playground is aangelegd namens de Cruyff Foundation. Een internationaal opererende foundation opgericht door Johan Cruyff met als doel om jongeren over de gehele wereld een veilige plek te geven om te kunnen voetballen.  

Ligging en bereikbaarheid

Playground Cruyff Foundation – Vitesse Veld ligt vooraan op sportpark De Bakenhof in Malburgen Oost-Noord. Het veld is goed bereikbaar, vooral voor jongeren uit de deelwijk Immerloo en Oost-Noord. Er is ruime gratis parkeergelegenheid op het sportpark zelf.

 

Openingstijden

Maandag

08:00 - 22:00 uur

Dinsdag

08:00 - 22:00 uur

Woensdag

08:00 - 22:00 uur

Donderdag

08:00 - 22:00 uur

Vrijdag

08:00 - 22:00 uur

Zaterdag

08:00 - 22:00 uur

Zondag

08:00 - 22:00 uur

OPMERKING: het gebruik van het veldje is alleen toegestaan met inachtneming van de regels die bij het Cruyff Court zijn duidelijk gemaakt op de borden

Adres

Ons adres:

Huissensestraat 285, 6833JK, Arnhem

Telefoon:

-

E-mail:

-