Pilotproject Klassewerk in Immerloo is er op gericht om inwoners uit Malburgen die in de bijstand zitten weer aan het werk te helpen. Via een laagdrempelig  re-integratie traject kunnen deelnemers middels een cursus een opleiding volgen tot schoonmaker of schilder. Het pilotproject is voor Malburgen maar vooral gericht op langdurig werklozen woonachtig in de deelwijk Immerloo. 

Werkwijze

Deelnemers aan het project volgen eerst een cursus vanuit Stichting Zetta – initiatiefnemer van Klassewerk. De cursus wordt in samenwerking met het re-integratiebureau 2Match gegeven in het buurtcentrum Huis voor de wijk in Immerloo.  De cursus bestaat uit groepstrainingen en individuele coaching. Daarnaast wordt in samenwerking met diverse partners een praktijk gerichte opleiding gegeven door ervaren leermeesters tot bijvoorbeeld schilder of schoonmaker. Deelname is op vrijwillige basis en er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. De nodige werkervaring wordt opgedaan in de flats in Immerloo van de woningcorporaties Vivare en Volkshuisvesting of in het Huis voor de Wijk.

Partners & samenwerking

Klassewerk is tot stand kunnen komen door samenwerking met de corporaties Volkshuisvesting en Vivare. Werkervaring en mogelijkheid tot doorstroming naar betaald werk wordt gegeven door diverse bedrijven uit Arnhem en omgeving waaronder schoonmaakbedrijf  Nederrijn, schildersbedrijf Jeurissen en aannemersbedrijf Van Wijnen.

Ligging & Bereikbaarheid

Locatie voor de cursussen is in het Huis voor de Wijk aan de Eimerssingel Oost 266 in de deelwijk Immerloo. Werkervaring wordt  opgedaan in de zes flats van Volkshuisvesting en Vivare in immerloo.
Huis voor de Wijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is beperkte parkeergelegenheid voor het buurtcentrum en ruime parkeergelegenheid in de omgeving.  De zes flats die als werkervaringsplek worden gebruikt zijn op loopafstand van het buurtcentrum.

 

 

Openingstijden

Maandag

09:00 - 12:00 uur

Dinsdag

09:00 - 12:00 uur

Woensdag

-

Donderdag

09:00 - 12:00 uur

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden gelden voor de aanmelding van deelnemers in het buurtcentrum, aan de Eimerssingel Oost 266

Adres

Ons adres:

Eimerssingel Oost 266 6834 CZ Arnhem

E-mail:
Internet: