De Parcival-school, is de enige vrije school van Arnhem. Hierdoor is het de school in Malburgen die de meeste leerlingen van buiten de wijk Malburgen heeft.  De Parcivalschool in Arnhem streeft voor haar leerlingen naar kwalitatief hoogstaand vrijeschoolonderwijs dat bij deze tijd en plaats past. In de drie kleuterklassen zitten kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar. Het dag-, week- en jaarritme zijn heel belangrijk in de kleuterklas. Ze geven vertrouwen en veiligheid. Iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur is het mogelijk om te kijken in de kleuterklas.   Aanmelden is hiervoor niet nodig.

De school heeft 19 medewerkers en een conciërge, 2 intern begeleiders, een administratrice, een directeur en vakleerkrachten voor muziek, handwerken, euritmie en gymnastiek en koorzang. De school biedt tevens verrijkingsonderwijs waarin drie groepen ‘leren leren’ en twee groepen kunstzinnig werken. Daarnaast is er remedial teaching. Directeur van de school is Betty Tjerkstra.

Samenwerking

De buitenschoolse opvang wordt verzorgd door BSO Kindercentrum De Santekraam. Zij heeft één huiskamer in de Parcival-school ter beschikking en maakt gebruik van ons schoolplein. Peuterspeelzaal De Karbonkel biedt aan kinderen tussen de 2½ en 4 jaar een plek om te spelen, een plek waar het andere kinderen kan ontmoeten en waar het kind zich in vrijheid kan en mag ontwikkelen.

Locatie en Bereikbaarheid

De school ligt in de deelwijk Malburgen Oost-Zuid en bevind zich samen met de openbare Mozaiekschool en buurtcentrum Hobbit op het Jeugdplein terrein. De school is vanuit de wijk goed bereikbaar te voet en te fiets, er is beperkte parkeerruimte voor- en in de directe omgeving van de school.

 

 

Openingstijden

Maandag

08:30 tot 14:45 uur

Dinsdag

08:30 tot 14:45 uur

Woensdag

08:30 tot 12:45 uur

Donderdag

08:30 tot 14:45 uur

Vrijdag

08:30 tot 12:45 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden zijn de reguliere schooltijden.