ONSbank is een landelijk actief initiatief om jongeren tussen de 18 en 27 jaar van schulden af te helpen. ONSbank is een initiatief om jongeren met probleemschulden de kans te bieden te ontkomen aan de vicieuze cirkel waarin ze zijn beland. Het programma ondersteunt jongeren bij het maken van een stap in hun sociale en persoonlijke ontwikkeling en helpt hen een leven zonder problematische schulden
op te bouwen.

Unieke aanpak door samenwerking

ONSbank is uniek cultureel workshop-programma. In de hulp en samenwerking die ONSbank levert, is een centrale rol weggelegd voor schuldeisers en kunst en cultuur (door kunst als werkvorm leren jongeren anders kijken naar zichzelf en hun omgeving).

Hoe gaat ONSbank te werk

Stichting ONSbank maakt samen met cliënten een cultureel workshopprogramma op maat. Het doorbreekt de negatieve spiraal van schuldproblemen en helpt cliënten een nieuwe, stabiele financiële situatie te creëren. Het is een unieke methode waardoor jongeren met schulden:

  • Overzicht krijgt in je schuldensituatie
  • Tijd en ruimte krijgt om je leven weer op de rit te helpen
  • Na afloop een passende afbetalingsregeling krijgt

Het programma duurt een half jaar en jongeren moeten zich er echt aan willen verbinden. Voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar in Arnhem.

Locatie en bereikbaarheid

Onbank is gevestigd in het Bruishuis. Het Bruishuis ligt centraal in de wijk Malburgen op loopafstand van winkelcentrum Drieslag. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Bruishuis beschikt over een eigen parkeerplaats voor bezoekers aan de achterzijde en ruime parkeergelegenheid in de nabijheid.

 

Openingstijden

Maandag

2de helft 2019 bekend

Dinsdag

2de helft 2019 bekend

Woensdag

2de helft 2019 bekend

Donderdag

2de helft 2019 bekend

Vrijdag

2de helft 2019 bekend

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: ONSbank is vanaf de tweede helft van 2019 ook actief vanuit het Bruishuis. Wil je als jongere met schulden je aanmelden, dan kan je contact met ONSbank opnemen via mail of het aanmeldingsformulier op de website.