Het Olympus College is de enige voortgezet onderwijsinstelling in de wijk Malburgen. De school biedt MAVO, HAVO en VWO niveaus aan.  Daarnaast biedt de school een brugjaar aan onder de naam Jan Ligthartschool, dit is een aparte afdeling binnen het Olympus College. Ook voor kinderen die hoog begaafd zijn is er een aparte afdeling binnen het Olympus college. Het Olympus College besteedt veel aandacht aan sport, expressieve en creatieve vorming in haar onderwijs. 

Visie & organisatie

Het Olympus College heeft de ambitie om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden naar een diploma. De bagage die de school de leerlingen mee willen geven en de accenten hiervan zijn vastgelegd in de gemeenschappelijk opgestelde visie. Het motto dat we daarbij omarmd hebben luidt: Het Olympus College kijkt verder! De school heeft ongeveer 40 medewerkers, onderverdeeld in verschillende sectoren. Rector is Maarten van de Louw.

Samenwerking

De school werkt samen met diverse organisaties op het gebied van sporten, theater en creativiteit waaronder Studio 26 en ArtEZ – Hogeschool voor de Kunsten. Hiernaast is de school in 2017 een samenwerkingsverband aangegaan met de 7 partners van het Olympus-gebied om het te ontwikkelen met een nadruk op sportiviteit en maatschappelijke betrokkenheid.

Ligging

De school ligt aan het Olympus-terrein, samen met o.a. zwembad de Grote Koppel en sportwinkelketen Decathlon. De school is goed te bereiken met fiets en openbaar vervoer en heeft veel parkeerruimte in de nabije omgeving.

 

Openingstijden

Maandag

van 8:.10 tot 15:40 uur

Dinsdag

van 8:.10 tot 15:40 uur

Woensdag

van 8:.10 tot 15:40 uur

Donderdag

van 8:.10 tot 15:40 uur

Vrijdag

van 8:.10 tot 15:40 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden is de lesperiode bij een 50 minutenrooster