Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem) is hèt aanspreekpunt voor vragen, informatie, hulp en advies over mantelzorg en vrijwillige thuishulp in Arnhem. Het is een centraal loket waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Het MVT heeft een zeer uitgebreid netwerk bestaande uit andere (zorg)organisaties. MVT heeft een ambi status.

MVT voor Mantelzorgers

Zo kan het  MVT antwoorden geven op vragen van mantelzorgers over bijvoorbeeld respijtzorg of extra vrijwillige ondersteuning voor u als mantelzorger. MVT organiseert daarnaast ook voorlichtingsbijeenkomsten en workshops die  bijdragen aan de zichtbaarheid van mantelzorg bij (zorg)professionals zoals zorgteams en andere zorgorganisaties.

Vrijwillige Thuishulp

Via het uitgebreide netwerk van het MVT kan er vrijwillige thuishulp geboden worden aan diegene die iets niet kunnen vanwege een handicap of ouderdom. De ondersteuning die MVT aanbiedt bestaat onder andere uit:

  • Tuinwerkzaamheden
  • Technische en praktische klussen
  • Boodschappen doen, helpen met het invullen van formulieren of iemand naar de dokter rijden

Vrijwilliger bij het MVT

Voor de vrijwillige thuishulp zoals hierboven aangegeven is het MVT op zoek naar vrijwilligers. Voor meer informatie over de dankbare taken van het MVT of het aanmelden als vrijwilliger kan u contact opnemen middels onderstaande gegevens.

Locatie en bereikbaarheid

Het MVT heeft geen locatie in Malburgen, Immerloo of Het Duifje. Het is een stedelijke organisatie met een kantoor in Vredenburg. Door vrijwillige wijkcoördinatoren en vrijwillige hulpverleners wordt een groot aantal vragen op locatie opgelost. Daarnaast werkt het MVT samen met andere Arnhemse vrijwilligers- en hulpverleningsorganisaties met als doel elkaar te versterken.
Het MVT is goed te bereiken via mail heeft een duidelijk website waar veel vragen & antwoorden staan en is actief op social media.