De jeugdwijkraad Malburgen is sinds november 2018 actief in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. De raad heeft als hoofddoel de jeugd in de wijk een stem te geven. Met deze stem kunnen jongeren meer invloed uitoefenen op hun eigen leefomgeving. De jongeren waar de Jeugdwijkraad Malburgen zich op richt zijn tussen de 10 en 14 jaar oud. 

Samenstelling, Samenwerking en Ondersteuning

De jeugdwijkraad wordt ondersteunt door verschillende kartrekkers, zowel volwassenen als jongeren uit de wijk zelf, waaronder: Teamleider Sikko Cleveringa, Chisom Okeke, Hicham Kaddar, Redouane Ajaid en Morwarid Popalzay. (Financiële) ondersteuning is er vanuit het Team Leefomgeving Malburgen en Wijkplatform Oost en West.  Er wordt samengewerkt met scholen en binnen een eigen samenwerkingsverband genaamd Wijklab Malburgen.

WijkLab Malburgen

WijkLab Malburgen is een nieuw samenwerkingsverband van o.a. Het Timmerhuis, Het Kinderwijkteam en de BuurtAkker. Gezamenlijk worden programma’s in de wijk uitgevoerd met als thema’s doe-democratie, leuk leven in een schone buurt, makersonderwijs en talentontwikkeling, gezond leven in een groene buurt, duurzaamheid, nieuwe technologie en participatieve gebiedsontwikkeling. Daarbij zijn in alle gevallen jongeren in de lead en worden zij daarbij ondersteund door een collectief van denkers, doeners, makers en dwarskijkers. Jongeren worden bereikt in hun eigen wijkdeel vanuit de zogenaamde buurt campussen in Oost- Noord, Oost-Zuid Immerloo en West.

Thema’s & Activiteiten

Middels een groot Jeugdwijkdebat aan de hand van een viertal hoofdthema’s in Malburgen op woensdag 27 februari 2019 zullen activiteiten naar voren komen die jongeren belangrijk vinden in hun leefomgeving. Bedoeling is dat de activiteiten voor deze vier thema’s in 2019 gaan worden uitgewerkt met behulp van georganiseerde activiteiten georganiseerd vanuit de Jeugdwijkraad.
Daarnaast houdt de Jeugdwijkraad m.b.v. social media polls om de jeugd in Malburgen aan te laten geven wat zij belangrijk vinden en hiermee de vier belangrijkste thema’s te kunnen aangeven.

Contact & Locatie en Bereikbaarheid

De organisatie van de Jeugdwijkraad werkt voornamelijk vanuit de Wijklab locatie aan de Akkerwindestraat. Tevens zijn er de buurtcampus locaties verspreid over de wijk in MFC de Spil, MFC Malburcht, Huis voor de Wijk en de Margarethaschool.

Contact met jongeren in Malburgen verloopt grotendeels via social media.

Het Timmerhuis in Malburgen Zuid-Oost ligt nabij winkelcentrum Drieslag.  De locatie is goed bereikbaar te voet, te fiets en met het openbaar vervoer. Er is beperkte parkeergelegenheid voor het Timmerhuis, en beperkte parkeergelegenheid in de omgeving.

Openingstijden

Maandag

10:00 - 17:00 uur

Dinsdag

10:00 - 17:00 uur

Woensdag

10:00 - 17:00 uur

Donderdag

10:00 - 17:00 uur

Vrijdag

10:00 - 17:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden zijn indicatietijden van de Wijklab Malburgen locatie aan de Akkerwinde 27-29