Islamistisch Centrum Arnhem-Zuid is het enige islamitische centrum in de wijk Malburgen. Het islamitisch centrum ligt centraal in wijkdeel Oost-zuid en is hiermee het enige islamitische centrum in de wijk Malburgen. Het centrum wordt beheert door Stichting Islamitisch Centrum Arnhem-Zuid. Veruit de meeste bezoekers van het centrum zijn van Turkse komaf maar er komen ook bezoekers vanuit andere nationaliteiten. De preken in het centrum vinden daarom zowel in het Turks als Nederlands plaats.

Islamitisch Centrum Arnhem-Zuid

Het ruim opgezette centrum bestaat uit een gebedsruimte, diverse activiteitenruimtes en slaapruimtes. De activiteiten die het centrum organiseren zijn breed en vooral gericht op een deel van de Turkse bevolking in en om Arnhem. Het centrum heeft naast een religieuze functie ook een belangrijke culturele en educatieve functie. Zo worden er lessen gegeven; waaronder computer en taallessen waarbij ook wordt samengewerkt met andere organisaties zoals Stichting Lale. Het centrum dient daarnaast als informatiecentrum voor iedereen die meer wil weten over de islam.  Op het binnenterrein van het centrum worden jaarlijks een aantal keer een braderie georganiseerd die voor iedereen toegankelijk is.

Ligging en Bereikbaarheid

Het centrum is een voormalig schoolgebouw en ligt tussen Akker71 en de Kruiskerk in. Het heeft een ruim binnenterrein wat wordt gebruikt als parkeerplaats of voor activtieiten zoals braderieën.
Enkele buslijnen met onder andere een goede verbinding naar het centrum van Arnhem zijn op loopafstand. Zowel voor als in de directe omgeving van het islamitisch centrum is beperkte gratis parkeerruimte.

 

Openingstijden

Maandag

wisselend

Dinsdag

wisselend

Woensdag

wisselend

Donderdag

wisselend

Vrijdag

wisselend

Zaterdag

wisselend

Zondag

wisselend

OPMERKING: neem telefonisch contact op voor informatie op welk tijdstip activiteiten plaatsvinden

Adres

Ons adres:

Fluitekruidstraat 2, 6832EA Arnhem

Telefoon:
E-mail:

-