Huis voor de Wijk is het centrum voor tal van activiteiten in Immerloo. Voor alle leeftijden worden er activiteiten georganiseerd op het gebied van cultuur, sport, creativiteit, ontspanning, ontmoeten en educatie. Een groot deel van de activiteiten in het Huis voor de Wijk wordt georganiseerd door de bewoners opgerichte Stichting Prisma en Vereniging Sport & Integratie (VSI). Het Huis voor de Wijk wordt daarom ook wel Bewoners- of Sociaal Huis Immerloo genoemd. Het gebouw is eigendom van de gemeente Arnhem.

Op dit moment is het Huis voor de Wijk (2020) nog volop in ontwikkeling, dat wil niet zeggen dat het er nog niet bruist van zowel bestaande en vertrouwde activiteiten als door veel nieuwe activiteiten. 

Organisaties

  • Stichting Ibtisama, meer informatie over Stichting Ibtisama vindt u hier
  • MBBB, meer informatie over MBBB binnenkort op de nieuwe inmalburgen.nl
  • Stichting Prisma, meer informatie over stichting Prisma vindt u hier
  • Rijnstad, meer informatie over de activiteiten van Rijnstad in Huis voor de wijk vindt u binnenkort hier
  • Sportbedrijf Arnhem, meer informatie over de activiteiten vindt u binnenkort hier
  • Theatergroep Overmalbruggen, voor meer informatie, klik hier
  • SWOA, meer informatie over SWOA vindt u hier
  • Speelmorgen Rijnstad, voor moeders en kinderen tussen 0 – 2 jaar, voor meer informatie klik hier
  • Klassewerk, voor een betaalde baan, klik hier
  • Vereniging Sport & Integratie, voor meer informatie klik hier

Activiteiten

Er worden meer dan 40 verschillende activiteiten georganiseerd in het Huis voor de Wijk, veelal vanuit bewonersorganisatie Stichting Prisma en VSI maar ook vanuit diverse andere organisaties op het gebied van spelen, ontmoeten, leren, bewegen, maken en koken. Veelal binnen het Prisma gebouw maar ook daarbuiten, zoals in de nabijgelegen gymzaal. Daarnaast organiseert Stichting Prisma en VSI al dan niet met partners zoals de omliggende basisscholen diverse jaarlijkse eenmalige activiteiten. Bekende voorbeelden hiervan zijn de Familiedag en de Vrouwendag. De activiteiten zijn algemeen toegankelijk, maar wel gericht op bewoners vanuit Immerloo en het Duifje.

Geschiedenis en achtergrond

Het Huis voor de Wijk was voorheen een schoolgebouw tot in de beginjaren ’90. Daarna had het gebouw verschillende functies, waaronder een jongerensoos (Remix) en peuterspeelzaal & kinderopvang. In 2007 werd het gebouw met onder andere financiële ondersteuning vanuit het Wijkplatform Malburgen voor een groot deel in beheer genomen door Stichting Prisma. Stichting Prisma is een bewonersorganisatie die tot doel heeft om allerlei  laagdrempelige activiteiten te organiseren in en buiten Huis voor de Wijk voornamelijk gericht op bewoners uit de deelwijk Immerloo.

Locatie en bereikbaarheid

Huis voor de Wijk ligt midden in de deelwijk Immerloo. Het gebouw deelt het schoolplein met een locatie van de Mozaïekschool. Naast  het Huis voor de Wijk ligt de Katholieke basisschool Johannesschool. Huis voor de Wijk is goed te bereiken te voet, met de fiets en het openbaar vervoer. Er is beperkte parkeerruimte voor het Huis voor de Wijk en ruime parkeergelegenheid in de omgeving.

Openingstijden

Maandag

08:30 – 21:00 uur

Dinsdag

08:30 – 16:00 uur

Woensdag

08:30 – 16:00 uur & 18:15 – 23:00 uur

Donderdag

08:30 – 16:00 uur & 19:00 – 21:00 uur

Vrijdag

08:30 – 12:00 uur & 19:00 – 23:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden zijn de tijden dat er vaste activiteiten zijn in het Huis voor de Wijk en dat het gebouw openbaar toegankelijk is.

Adres

Ons adres:

Eimerssingel Oost 266 6834 CZ Arnhem

Telefoon:

-