Het KinderWijkTeam is een stads-breed educatief project gericht op kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Het project heeft als doel om kinderen in diverse wijken van Arnhem kennis bij te brengen op het gebied van een schone leefomgeving, het milieu en de natuur.

Het KinderWijkTeam is een initiatief van Mike Hoose en opgericht in 2009. In 2018 werkt het KinderWijkTeam in de volgende zeven wijken van Arnhem: Malburgen, Rijkerswoerd, Klarendal, Het Broek, De Laar-Oost, Laar-West en Sint Marten.

Activiteiten

Het KinderWijkTeam organiseert wekelijkse activiteiten waarbij een schone leefomgeving centraal staat. Zo wordt er in de wijk gezamenlijk schoongemaakt. Kinderen gaan in groepjes o.a. gewapend met knijpers en vuilniszakken de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. Daarnaast worden er diverse thema’s behandeld en zet het KinderWijkTeam zich in om andere initiatieven en projecten in de wijk te ondersteunen, bijv. door te helpen met het collecteren van een goede doelen organisatie zoals het Oranjefonds.  Activiteiten van het KinderWijkTeam vallen altijd onder begeleiding plaats.

In Malburgen is Het KinderWijkTeam actief in de deelwijk Immerloo, Malburgen Oost-Noord, Oost-Zuid en West.  Soms vinden speciale activiteiten ook buiten Malburgen plaats.

Samenwerking

Het KinderWijkTeam wordt ondersteunt en/of werkt samen met o.a. de volgende organisaties in Malburgen: Heel Arnhem Schoon, basisscholen,  Rijnstad, Prisma, Kunstbedrijf Arnhem, Het Timmerhuis, Gemeente Arnhem en het Wijkbeheer Malburgen.

Daarnaast is het project een erkend leerbedrijf, leerlingen en studenten vanuit diverse opleidingen en richtingen zijn welkom.

Locatie en bereikbaarheid

De organisatie van Het Kinderwijkteam is bereikbaar vanuit Het Timmerhuis. De Teams (kinderen) in de wijken zijn actief vanuit diverse locaties, zoals MFC’s, buurthuizen of scholen.  Neem contact op voor meer informatie vanuit welke locaties de teams actief zijn.

Openingstijden

Maandag

9:00 - 17:00 uur

Dinsdag

9:00 - 17:00 uur

Woensdag

9:00 - 17:00 uur

Donderdag

9:00 - 17:00 uur

Vrijdag

9:00 - 17:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden, zijn de tijden dat Het Kinderwijkteam telefonisch bereikbaar is voor algemene informatie en vragen.