Het Huurdershuis is een onafhankelijke stichting en geeft sinds 1985 advies op het gebied van huren en wonen. Het Huurdershuis adviseert huurders, bewonerscommissies, bewonersorganisaties, sociale professionals, woningcorporaties en gemeentelijke diensten over een groot aantal zaken, waaronder: Afweging sloop, of behoud en inspraak bij nieuwbouw, herstructurering en wijkontwikkeling, leefbaarheid in buurt en wijk.  

Voor u als huurder

Voor individuele huurders is ‘De Huurdersbalie’ het aanspreekpunt. Van maandag tot en met donderdag kunnen huurders terecht bij het spreekuur van De Huurdersbalie. Er is zowel spreekuur in Arnhem-Noord en in Arnhem-Zuid.

De Huurdersbalie is een algemeen en onafhankelijk informatie- en adviespunt voor huurders, woonachtig in de gemeente Arnhem. De Huurdersbalie is er voor huurders van zelfstandige woonruimte uit de particuliere en sociale huursector, evenals voor kamerhuurders.
Heeft u een vraag, of probleem op het gebied van huren? Dan kunt u tijdens spreekuurtijden bij ons langskomen voor een betrouwbaar en deskundig advies op juridisch, bouwtechnisch en volkshuisvestelijk gebied.

Kosteloos

Voor individuele huurders, woonachtig in de gemeente Arnhem is informatie en advies kosteloos. U kan telefonisch contact opnemen, een klacht doorgeven via onderstaand e-mail adres of het meldingsformulier of naar een van de onderstaande spreekuren gaan.

Voor professionals

Er komen ook steeds meer vragen van medewerkers van woningcorporaties, welzijnsinstellingen en andere organisaties met een spoedeisend karakter en die snel reactie vereisen. Daarom heeft Stichting Het Huurdershuis voor deze vragen de dienst ‘Het Huisnummer’ geïntroduceerd.
Wilt u meer weten over wat Het Huurdershuis voor professionals kan betekenen? Neem dan telefonisch contact op of via: huisnummer@huurdershuis.nl.

Locatie en bereikbaarheid

Het Huurdershuis houdt spreekuur in het Bruishuis. Het Bruishuis ligt centraal in de wijk Malburgen op loopafstand van winkelcentrum Drieslag. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Bruishuis beschikt over een eigen parkeerplaats voor bezoekers aan de achterzijde en ruime parkeergelegenheid in de nabijheid.

Adres

Ons adres:

Akkerwindestraat 1, 6832 CR Arnhem