Bij GO! helpen we kinderen en jongeren (0-19 jaar) met overgewicht en obesitas om gezonder te leven. Zij krijgen twee jaar lang begeleiding van een kindergezondheidscoach. Die werkt samen met alle betrokken zorgverleners in de wijk, zoals de huisarts of kinderarts. Ook kan de coach extra hulp inschakelen van bijvoorbeeld een diëtiste of psycholoog. Zo proberen we het kind in brede zin te helpen, om een beter effect te behalen.

Wat gaan we doen?

Bij GO! helpen we je een gezondere en actievere leefstijl eigen te maken. Daarvoor trekken we twee jaar uit. In die tijd kom je meerdere keren samen met een kindergezondheidscoach. Samen praten jullie over wat er dwars zit, waarover je je niet lekker voelt of waar je mee zit. Zij kan je op allerlei gebieden helpen. Bijvoorbeeld door te praten en door tips te geven over bewegen, eten en ontspannen. Of door je in contact te brengen met andere hulpverleners als dat nodig is. Samen kijken jullie naar wat voor jou haalbaar is om te veranderen op het gebied van bewegen, eten en ontspannen.

Waar en wanneer?

De kindergezondheidscoach zit op meerdere locaties in de wijk Malburgen. Ook worden er beweegactiviteiten en kookworkshops georganiseerd voor de kinderen die begeleid worden vanuit GO! De activiteiten vinden op wisselende momenten en locaties plaatst waaronder in het Bruishuis.
Openbare activiteiten worden bekendgemaakt op de facebook- en webpagina van GO! en op deze website.

GO, gezond, gezondheid, kinderen, Gezond Onderweg, jeugd, bewegen, overgewicht, beweging, obesitas, begeleiding, kindergezondheidscoach, workshops, beweegactiviteiten