GewoonZo biedt zorg aan verstandelijk beperkten en mensen met een psychiatrische stoornis op basis van AWBZ en WMO op twee locaties in Arnhem. De zorg is in de vorm van begeleid wonen waarbij drie kernwaarden centraal staan: rust, ruimte en regelmaat. De cliënten wonend op twee verdiepingen in Akker71 hebben allemaal een eigen wooneenheid met eigen voordeur en voor die cliënten die dat willen een eigen keuken. Daarnaast biedt GewoonZo een dagbesteding aan voor de cliënten in en buiten Akker71 al dan niet samen met andere organisaties actief in Akker71 of de wijk. 

De clienten hebben onder andere de volgende kenmerken: 

  • bij andere instanties niet terecht kunnen vanwege contra-indicaties
  • zelfstandig net niet alle vaardigheden hebben om ook echt zelfstandig te leven;
  • in hun leefomgeving tegen te veel obstakels oplopen;
  • net dat kleine beetje hulp kunnen gebruiken.

GeWOONzo is een samenwerkingsverband van ZZP’ers, die een gedeelde verantwoordelijkheid voelen om zorg efficiënter te maken. Zelfstandige ondernemers die jarenlang gewerkt hebben in diverse zorginstellingen. Met allerlei (moeilijke) doelgroepen.  Als ambulant werkers blijven zij met Team Ambulant verbonden aan de cliënten, ook wanneer deze KLAAR is om niet meer bij geWOONzo te wonen.

GeWOONzo is een onderdeel van ZDB. Een overkoepelende zorgorganisatie die kleinschalige initiatieven mogelijk maakt waarbij sociaal maatschappelijk ondernemen centraal staat en ondersteuning biedt in de vorm van administratieve ondersteuning, beleidszaken, gedragsdeskundigen of eventueel met extra personeel.

Samenwerking met andere organisaties

GewoonZo werkt of heeft samengewerkt met onder andere: Sekoia Denemarken, Adequaat, Thuiszorgenk, Sociale Wijkteams Arnhem, Pro Persona, Iriszorg, Plushome, Zorgplus, Stg. Onderdak, Reclassering Nederland, gemeente Arnhem en Volkshuisvesting.

Locatie en ligging

Akker 71 ligt centraal in wijkdeel Malburgen Oost-Zuid. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Akker71 beschikt over een eigen parkeerplaats voor bezoekers aan de achterzijde en beperkte parkeerruimte aan de voorzijde van het terrein.

Openingstijden

Maandag

9:00 - 17:00 uur

Dinsdag

9:00 - 17:00 uur

Woensdag

9:00 - 17:00 uur

Donderdag

9:00 - 17:00 uur

Vrijdag

9:00 - 17:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden zijn de tijden dat het algemene telefoonnummer bereikbaar is.

Adres

Ons adres:

Akkerwindestraat 71 6832 CV Arnhem

Telefoon: