De Blauwe Tomaat is een mobiel privaat initiatief om op een aantal locaties in Arnhem milieu verantwoordelijk groente en fruit aan te bieden tegen lage prijzen. De voormalige SRV wagen die door de vrijwillige medewerkers van de Blauwe Tomaat wordt gebruikt bezoekt wekelijks een aantal locaties in Arnhem, waaronder Het Duifje (achter de bushalte), en het Brandenburgse- en Gelderseplein in Immerloo. 

Goedkoop, milieuverantwoord en in de wijk

De artikelen die de Blauwe tomaat verkoopt zijn afkomstig van diverse aanbieders die allen op een milieuverantwoordelijke manier produceren. Het gaat merendeels om restanten die niet naar de veiling zijn gegaan of om fruit en groente wat is afgekeurd op bijvoorbeeld de kleur of de vorm. Al het groente en fruit wordt vers aangekocht en is van prima kwaliteit.
Behalve groente en fruit wordt er onder andere ook brood en eieren verkocht naast een aantal langer houdbare producten.  Het assortiment en de prijzen verschillen en veranderen naar gelang het aanbod en het seizoen net zoals bij andere aanbieders.

Bereikbaarheid en locatie 

Iedereen is welkom bij de Blauwe Tomaat, zeker niet alleen bedoeld voor diegene met een laag inkomen.  De voormalige SRV wagen staat op een aantal vaste locaties en tijden. Hieronder staan de tijden en locaties vermeld voor Malburgen – Het Duifje en Immerloo.

  • Het Duifje: 10:30 – 13:00 uur
  • Immerloo, Gelderseplein: 13:15 – 14:15 uur
  • Immerloo, Brandenburgseplein: 14:30 – 16:00 uur

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

Het Duifje & Immerloo zie tijden hierboven

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-