De Hobbit is een buurtcentrum voor tal van activiteiten in wijkdeel Malburgen Oost. Voor zowel kinderen als volwassenen worden er activtiteiten georganiseerd op het gebied van cultuur, sport en educatie. Het gebouw wordt beheert door Rijnstad en een groot deel van de activiteiten in en rondom de Hobbit wordt georganiseerd door Rijnstad. Het gebouw is in eigendom van de organisatie Rijnstad.

Organisaties

Naast Rijnstad maken ook diverse andere organisaties gebruik van het centrum. De volgende organisaties zijn actief in de Hobbit:

  • Opbouwwerk Rijnstad, klik hier voor meer informatie
  • Participatiewerk Rijnstad, klik hier voor contact met participatiemedewerker Bircan Yildirim
  • Kinderwerk Rijnstad, klik hier voor meer informatie
  • Peuterspeelzaal De Kleine Boemerang, klik hier voor meer informatie
  • Multiculturele Werkgroep Ashna, klik hier voor meer informatie
  • Sportbedrijf Arnhem, klik hier voor meer informatie
  • Tafeltennisvereniging de Hobbit

Activiteiten

Er worden meer dan 25 verschillende activiteiten georganiseerd in de Hobbit, veelal vanuit Rijnstad. Voor zowel kinderen als volwassenen. Naast vaste activtieiten ook veel  seizoensactiviteiten zoals tijdens de vakantie- en feestdagen periodes.
Kinderactiviteiten: kleuterclub, spellenbank, kookclub, musical, tennis, unihockey, basketbal, karate, streetcircus.
Volwassenenactiviteiten: computercursus, ouderensoos, sporten voor vrouwen, fietslessen, tafeltennis, jokerclub, Marokkaanse vrouwengroep, Turkse vrouwengroep, Bosnische groep, Ashna/Hindoestaanse groep, Arabische les.

Geschiedenis en achtergrond

Buurtcentrum de Hobbit stamt uit de jaren ’70 en is sinds het begin in handen van (Stichting) Rijnstad. Het gebouw heeft sinds haar bestaan verschillende kleine en grote verbouwingen en uitbreidingen ondergaan. In 2015 werd begonnen met de aanleg van het omliggende Jeugdplein de Hobbit dat in September 2016 gereed kwam. Het  Hobbit gebouw zelf is sterk verouderd en er wordt door diverse organisaties in de wijk gekeken om het gebouw al dan niet in een andere opzet te behouden voor de toekomst als locatie voor buurtactiviteiten in Malburgen Oost-Zuid. De naastgelegen gymzaal zal in 2017 worden vervangen door nieuwbouw.

Locatie en bereikbaarheid

De Hobbit ligt in wijkdeel Malburgen-Oost. Samen met de Mozaiek- en Parcivalschool ligt de Hobbit op het Hobbit-terrein, met een centrale toegangsweg in ene parkachtige omgeving. Naast de Hobbit ligt een gymzaal die medio 2017 zal worden vervangen door nieuwbouw. In 2015 en 2016 is een gedeelte van het Hobbit-terrein heringericht en gerenoveerd en omgetoverd in Jeugdplein de Hobbit. Op dit terrein bevindt zich een grote speeltuin voor kinderen tussen 3 en 14 jaar en een Krajicek Playground waar door diverse organisaties in en van buiten de Hobbit activiteiten wordt georganiseerd.

 Contactpersonen

Op de Hobbit zijn diverse contactpersonen vanuit Rijnstad bereikbaar, ieder vanuit hun eigen vakgebied:

Bircan Yildirim
Participatiewerk Malburgen & Ondersteuning bewoners Zelfbeheer
mobiel: 0646440706
email: b.yildirim@rijnstad.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 - 17:00 uur

Dinsdag

09:00 - 17:00 uur

Woensdag

09:00 - 17:00 uur

Donderdag

09:00 - 17:00 uur

Vrijdag

09:00 - 17:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: Dit zijn de tijden dat medewerkers van Rijnstad aanwezig zijn in het gebouw. Buiten deze tijden is de hobbit open naar gelang de activiteit dat er plaatsvind. Dit geldt zowel voor de avonden, weekenden en de vakantieperiodes.