Buurtbemiddeling Arnhem is een organisatie die bemiddeld bij problemen in de buurt en tussen buren. Denk bijvoorbeeld aan langdurige geluidsoverlast of het constant ruziemaken tussen buren. Buurtbemiddeling heeft een ondersteunende taak en geen leidende rol in het  oplossen van de problematiek. De oplossing voor problemen ligt vaak bij de bewoners zelf, Buurtbemiddeling Arnhem kan hierbij ondersteunen en bemiddelen in de oplossing. Buurtbemiddeling Arnhem is een gezamenlijk project van: Rijnstad, gemeente Arnhem, Volkshuisvesting, Portaal, Vivare en politie.

Wie zijn de buurtbemiddelaars

Buurtbemiddelaars zijn allemaal vrijwilligers. Mede inwoners van Arnhem die er vrijwillig voor kiezen om problemen tussen andere bewoners op te lossen en hiermee bij te dragen aan plezierig wonen voor iedereen. Hiervoor zijn ze speciaal opgeleid. Buurtbemiddelaars zijn onpartijdig en komen niet uit uw wijk maar uit andere delen van Arnhem bij conflicbemiddeling. Dit betekent dat ze geen oordeel geven over u of anderen of wat er is voorgevallen.  Doielstelling is dat er goede afspraken worden gemaakt tussen partijen, zodat er weer plezierig met elkaar gewoont kan worden.

Wat kost buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is gratis, alle bemiddeling wordt verleent door vrijwilligers.

Waar vindt buurtbemiddeling plaats

Buurtbemiddeling vindt plaats op een neutrale locatie, dat kan zijn in bijvoorbeeld een wijkcentrum of buurthuis bij u in de buurt.
De gesprekken tussen u en partijen zijn vertrouwelijk en vinden op een vertrouwelijke locatie voor beide partijen plaats.

Buurtbemiddeling heeft dus ook geen vaste locatie in de wijk Malburgen, Immerloo of Het Duifje van waaruit wordt gewerkt.
Een locatie die wel eens wordt gebruikt voor bemiddeling is bijvoorbeeld wijkcentrum De Hobbit.

Openingstijden

Maandag

09:00 - 17:00 uur

Dinsdag

09:00 - 17:00 uur

Woensdag

09:00 - 17:00 uur

Donderdag

09:00 - 17:00 uur

Vrijdag

09:00 - 17:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden zijn de tijden dat Buurtbemiddeling Arnhem telefonisch bereikbaar is. Mocht dit niet zo zijn, kan u een boodschap inspreken en wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Adres

Ons adres:

Roermondsplein 20 6811JN, ARNHEM

Telefoon: