Het Bruishuis is een gebouw met voor Malburgen een unieke functie van wonen, zorg, werken, ontmoeten, sporten in combinatie met tal van  andere activiteiten. Bewoners woonachtig in de buurt of in het Bruishuis zelf zijn middels het Bewonersbedrijf in het Bruishuis direct betrokken  bij het beheer en het onderhoud van het gebouw en de omliggende (speel)tuin. Naast dat het gebouw wordt verhuurt aan bewoners zijn er tal van organisaties in gevestigd op het gebied van zorg, gezondheid, cultuur en maatschappelijke betrokkenheid. Onderin het gebouw is tevens het restaurant Geniet gevestigd. Het Bruishuis wordt beheerd door het Bewoners Bedrijf Malburgen.

Organisaties

De volgende onderstaande organisaties zijn gevestigd en/of organiseren activiteiten vanuit het Bruishuis:

  • Bewoners Bedrijf Malburgen, klik hier voor meer informatie
  • Wijkbeheergroep Malburgen Oost-Zuid, klik hier voor meer niformatie
  • Wijkwinkel Malburgen, klik hier voor informatie
  • Sociaal Wijkteam, meer informatie vindt u hier
  • Praktijk voor Ouderengeneeskunde Bertholet, klik hier voor meer informatie
  • Zorggroep Kans, klik hier voor meer informatie
  • Restaurant Geniet, klik hier voor meer informatie
  • Stichting Philadelphia Zorg, klik hier voor meer informatie
  • OnsBANK, klik hier voor meer informatie
  • impegnio, klik hier voor meer informatie

Geschiedenis en achtergrond

Het huidige Bruishuis opende haar deuren in 2009 en was voorheen een verzorgingstehuis. BewonersBedrijf Malburgen huurt het Bruishuis van Volkshuisvesting Arnhem. Ze verhuren woonruimte aan bewoners die tijdelijk onderdak nodig hebben. In ruil voor huurkorting doen zij vrijwilligerswerk in het gebouw of de wijk. Ook worden ruimtes verhuurd aan tal van ondernemers en zorggroep Philadelphia die er op de benedenverdieping het restaurant Geniet in exploiteert.

Locatie en bereikbaarheid

Het Bruishuis ligt centraal in de wijk Malburgen op loopafstand van winkelcentrum Drieslag. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Bruishuis beschikt over een eigen parkeerplaats voor bezoekers aan de achterzijde en ruime parkeergelegenheid in de nabijheid.

Aan de voorzijde van het Bruishuis ligt een ruime speeltuin met diverse speelattributen. De tuin is afgesloten met een hekwerk en vrij van verkeer.

 

Openingstijden

Maandag

08:00 - 17:00 uur

Dinsdag

08:00 - 17:00 uur

Woensdag

08:00 - 17:00 uur

Donderdag

08:00 - 17:00 uur

Vrijdag

08:00 - 17:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: verschillende organisaties hebben activiteiten buiten deze tijden en restaurant Geniet is ook op zaterdag en zondag open. Bovenstaande tijden zijn tijden dat het Bewoners Bedrijf bereikbaar is.