Het Brinkman Vissergemaal is een monument gelegen aan het einde van de Gelderse Rooslaan in wijkdeel West en gedeeltelijk in de Bandijk ingebouwd. Het voldeed tot in de jaren ’90 nog als gemaal en had daarna tot 2016 geen functie meer. Sinds 2016 is het gebouw in handen van Volkshuisvesting en wordt verhuurd als sociale huurwoning met daarnaast een werk- en museumfunctie. 

Drie functies in één

Naast dat het gebouw als sociale huurwoning fungeert wordt het vanaf eind 2017 als huiskamercafe ingericht met authentieke meubels vanuit een kringloopwinkel en gericht op bewoners uit de wijk Malburgen en de vele fietsers en wandelaars die tijdens de zomermaanden het gemaal passeren. Je kan er dan terecht voor  koffie, gebak en kleine snacks.
Vanaf eind 2017 zal het gemaal ook bekend staan als zogenaamde museumwoning. Het gemaal wordt dan enkele keren per jaar opengesteld voor publiek, zoals tijdens de Nationale Monumenten Dagen.

Ligging en Bereikbaarheid

Het Brinkman Vissergemaal ligt aan het einde van de Gelderserooslaan en is lopend en met de fiets prima te bereiken zowel vanuit de wijk Malburgen als ook vanuit de binnenstad van Arnhem. Er is weinig parkeergelegenheid in de nabijheid van het gemaal.

* Pagina in ontwikkeling *