Bewonersvereniging Stadseiland is een bewonersvereniging dat actief is in de Stadseilandbuurt. De Stadseilandbuurt ligt in het noordelijke wijkdeel Oost-Noord aangrenzend aan sportpark De Bakenhof en de uiterwaarden. De vereniging telt ruim 150 leden. De vereniging bestond in 2016 tien jaar wat met tal van festiviteiten groots gevierd werd.

Leden vanuit de bewonersvereniging Stadseiland zijn ook actief in andere bewonersorganisaties in de wijk Malburgen, waaronder het Wijkplatform Malburgen Oost en binnen de Wijkbeheergroep Malburgen Oost-Noord.

Doel & activiteiten

Het doel van de vereniging is om activiteiten voor de bewoners van deze buurt te organiseren en de leefbaarheid en het woongenot in dit wijkdeel te behouden en/of te verbeteren. Voorbeelden van activiteiten  die georganiseerd worden zijn een jaarlijks openluchtconcert in het park van het Stadseiland en een kerstbomenverbranding.

De vereniging zet zich ook actief in om het woongenot te behouden. Zo volgt de vereniging inhoudelijk kritisch de plannen voor de plaatsing van windmolens aan de overzijde van het Stadseiland op de Koningspleij of de industriele ontwikkelingen op het industriepark Kleefse Waard.

Lid worden

Bewoners van de Stadseilandbuurt kunnen lid worden van de bewonersvereniging, de lidmaatschapskosten zijn 15;- Euro per jaar, u kan via e-mail contact opnemen.
De vereniging heeft een actieve facebookgroep, deze is alleen voor leden te benaderen.