Het Bewonersbedrijf (BBM) is een bedrijf wat het Bruishuis exploiteert. Het Bruishuis is een voormalige verzorgingsflats wat is omgebouwd tot woon- werk en ontmoetingsplek voor zowel de bewoners van het Bruishuis als ook de bewoners uit de rest van de wijk Malburgen.  Het Bewonersbedrijf bestaat sinds 2009 en behoort hiermee tot een van de eerste bewonersbedrijven in Nederland. 

Wonen

In de ruim 100 woonnunits die het Bruishuis rijk is en onder het BBM vallen wonen clienten onder begeleid  wonen vanuit diverse zorginstellingen, studenten en bewoners die om allerlei redenen tijdelijke woonruimte nodig hebben. Het BBM biedt de mogelijkheid voor  bewoners om in ruil voor werkzaamheden in het Bruishuis huurverlaging te krijgen.

Werken, leren en exploiteren

Bewoners van het Bruishuis en wijkbewoners werken in en exploiteren het Bruishuis. Het BBM dient tevens als werk- en leer-locatie voor diverse zorg- en educatieve organisaties in en buiten de wijk Malburgen evenals voor bewoners van het Bewonersbedrijf en wijkbewoners.

Locatie en bereikbaarheid

Het Bruishuis ligt centraal in de wijk Malburgen op loopafstand van winkelcentrum Drieslag. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Bruishuis beschikt over een eigen parkeerplaats voor bezoekers aan de achterzijde en ruime parkeergelegenheid in de nabijheid.

 

Openingstijden

Maandag

08:00 - 17:00 uur

Dinsdag

08:00 - 17:00 uur

Woensdag

08:00 - 17:00 uur

Donderdag

08:00 - 17:00 uur

Vrijdag

08:00 - 17:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-