Vanaf de zomer van 2020  kan je bewegen en sporten in de Beweegtuin in Malburgen West. Een beweegtuin is een plek met sport- en fitnesstoestellen waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Beweegtuinen zijn een populaire manier om in de wijk (samen) op een openbaar toegankelijke plek te sporten. Beweegtuinen vindt je in Malburgen al op de Bakenhof en in andere wijken van Arnhem onder andere in de wijk Rijkerswoerd. In heel Nederland verspreid zijn er beweegtuinen op honderden locaties.

Gebruik & Programmering

Iedereen kan gratis en veilig gebruik maken van de Beweegtuin. De acht toestellen zijn zo ontworpen dat er veilig en zonder training gebruik van kan worden gemaakt met een val ondergrond. De toestellen zijn niet gericht op kinderen. De volgende soort oefeningen kunnen er onder andere worden gedaan: cardio trainng, balansoefeningen en krachttraining.  Voor meer informatie over gebruik kan je de QR-code scannen dat staat aangegeven bij het specifieke toestel. Beweegkaarten zullen worden toegevoegd aan onder andere deze website. Er zal vanuit diverse organisaties een programmering op komen, waaronder vanuit Stichting Malburgen GEZond,  fysiotherapeuten en Sportbedrijf Arnhem.

Programmering 

Vanuit Stichting Malburgen GEZond wordt er een uitgebreide programmering op gezet. Hiervan kan voorlopig gratis gebruik van worden gemaakt door iedereen in de wijk. Onderstaande programmering is er vanaf oktober 2020.

Maandag 13:30 -14:30 uur:
Slow sports. voor jong & oud, waarbij op een ontspannen manier ingespannen wordt

Maandag 16:30 -17:30 uur:
Bewegen voor tieners (12+)

Woensdag 10:00 -11:00 uur
Bewegen onder begeleiding van de fysiotherapeute

Underdone 10:00 – 11:00 uur
Bewegen op een laagdrempelige manier

Ligging & bereikbaarheid

De beweegtuin in Malburgen West ligt in Park Malburgen West. Een park dat vrij is van auto- en overig gemotoriseerd verkeer. Locatie is naast de speeltuin in het park en de educatieve ‘pluk ze tuin’ Hof van West, achter MFC de Spil. Langs de Beweegtuin lopen verschillende uitgezette wandelroutes. Ook in de avond kan er getraind worden. De Beweegtuin is voorzien van verlichting.

Organisatie & Beheer

De Beweegtuin is in onderhoud en beheer van Sportbedrijf Arnhem.

Openingstijden

Maandag

13:30 -14:30 uur: Slow sports. voor jong & oud & 16:30 -17:30 uur: Bewegen voor tieners (12+)

Dinsdag

-

Woensdag

10:00 -11:00 uur: Bewegen onder begeleiding van de fysiotherapeute Underdone & 10:00 – 11:00 uur Bewegen op een laagdrempelige manier

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande activiteiten vanaf week 40 - 2020 en voorlopig gratis

Adres

Ons adres:

Lupinestraat 12, 6841 GD Arnhem

Telefoon:

-

E-mail:

-

Internet:

-