De Bakenhof is een groen ruig parkachtig gebied wat zich bevind in de Malburgse uiterwaarden. De Bakenhof ligt in Malburgen Oost tussen de John Frost- en de Andrej Sacharovbrug in. Het is hiermee een lang en smal uitgestrekt groen gebied van ruim twee kilometer. Een deel van de Stadseilandbuurt kijkt over de Bakenhof uit.  Het gebied is geliefd bij vogelliefhebbers, vissers, wandelaars en fietsers. De Bakenhof heeft een rijke flora en fauna. Naast tal van minder voorkomende planten geldt het als broedgebied voor veel watervogels. Ook bevinden zich er veel knaagdieren zoals diverse soorten muizen en konijnen.  Met een beetje geluk tref je er een salamander maar ook een vos of reeën aan. In 2015 is er een uitgestrekt fietspad aangelegd wat De Bakenhof door de uiterwaarden  verbind met het aangesloten gebied Stadsblokken en het verderop gelegen Meinerswijk.  

Bevers en loslopende koeien

In een deel van het  verwilderde gebied bevind zich een zogenaamde  nevengeul, hierin zitten de zeldzame en zeer schuwe bevers. In een groot deel van De Bakenhof lopen  loslopende jonge koeien. Het zijn geen wilde runderen maar bedrijfsvee. Tussen de koeien mag gewandeld en gefietst worden.

Toegankelijkheid

De Bakenhof en het fietspad ten hoogte van de Bakenhof over de Bandijk is verboden voor elk soort gemotoriseerd verkeer. Het Bakenhof terrein is toegankelijk met de fiets en te voet. Door het gebied lopen vanaf de Bandijk enkele onverharde paden die i.v.m. de loslopende koeien via  een klaphek te bereiken zijn. Het gebied is voor fietsers door een lang uitgestrekt verhard fietspad goed te doorkruizen.
Er mag worden gevist in de rivier en nevengeul.

Faciliteiten en gebruik

De Bakenhof heeft weinig faciliteiten en is niet ingericht op recreatie. Er bevinden zich diverse informatieborden in het gebied over de flora en fauna, op enkele plekken staan bankjes.
Barbecueën of kamperen is verboden. Zwemmen is vanuit de rivierbedding toegestaan maar wordt afgeraden vanwege de sterke stroming.  De Bakenhof mag vrij worden betreden tussen zondsopgang en zonsondergang.

Beheer

Het beheer van het gebied valt grotendeels onder de Rijkswaterstaat en daarnaast de gemeente Arnhem.
Hieronder een filmpje van Rijkswaterstaat over het gebied Bakenhof.

Openingstijden

Maandag

Tussen zonsopgang - zonsondergang

Dinsdag

Tussen zonsopgang - zonsondergang

Woensdag

Tussen zonsopgang - zonsondergang

Donderdag

Tussen zonsopgang - zonsondergang

Vrijdag

Tussen zonsopgang - zonsondergang

Zaterdag

Tussen zonsopgang - zonsondergang

Zondag

Tussen zonsopgang - zonsondergang

Adres

Ons adres:

De Bakenhof

Telefoon:

-

E-mail:

-

Internet:

-