De Arnhemse Rugbyclub (ARC) The Pigs is de enige rugbyclub in Arnhem. De club is sinds juni 2019 gevestigd op het sportpark De Bakenhof.   De club speelt competitief rugby op verschillende niveaus en in verschillende klassen. De club richt zich op jong en oud en zowel op heren als dames. ARC The Pigs hebben een rijk traditie en vierde haar 45 jarig jubileum in 2019.   

Teams

The Pigs telt (juni 2019) 176 leden. Bij de volwassenen heeft de club twee seniorenteams voor de heren: het eerste speelt in de derde klasse, het tweede in de vierde klasse. Er is ook een damesteam en een gemengd touch rugby team (bij touch wordt er niet getackeld). Bij de jeugd spelen de jongens en de meisjes samen in teams verdeeld in leeftijdscategorieën. De jongste piggies zijn vier jaar. Iedereen is welkom om een keer mee te komen trainen.

Geschiedenis

ARC The Pigs is opgericht op 4 april 1974 en heeft sindsdien onafgebroken deelgenomen als lid van de Nederlandse Rugbybond aan de competitie. In de eerste jaren uitkomend in de 1e klasse en de toen nog bestaande overgangsklasse. Later met wisselend succes uitkomend in de 2e t/m 4e klasse. In het begin was de vereniging alleen toegankelijk voor mannen. Medio jaren tachtig werd de eerste jeugdafdeling opgericht binnen de vereniging. Damesrugby bij ARC The Pigs is mogelijk sinds 1998.

Ligging & accommodatie 

De club heeft een eigen veld en clubhuis met kleedruimtes op Sportpark De Bakenhof. De faciliteiten van The Pigs  liggen aan het rugbyveld zelf. In het clubhuis worden consumpties verkocht en wordt er een overkapping aan de clubhuiszijde van het veld gemaakt.

Sportpark De Bakenhof is een ruim opgezet sportpark aan de rand van wijkdeel Malburgen Oost-Noord waar diverse clubs en verenigingen gebruik van maken. Zowel te voet als te fiets goed bereikbaar via wijkdeel Oost-Noord. Het sportpark heeft ruimte gratis parkeergelegenheid en ligt nabij diverse uitvalswegen. Vanuit het centrum van Arnhem buslijnen 3, 11 of 33.

 

 

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

18:30 - 20:30 uur

Woensdag

-

Donderdag

18:30 - 20:00 uur

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

Bovenstaande tijden zijn de tijden dat er wordt getraind doro de verschillende teams. Neem contact op met de club voor meer informatie