Oumnia Works is een vernieuwend educatief empowermentprogramma dat door en voor (moslim)moeders is ontwikkeld. Dit laagdrempelige programma is vanuit de behoefte van moeders ontstaan. Het van oorsprong Haagse initiatief  is sinds tweede helft 2019 actief in de wijk Malburgen, immmerloo en Het Duifje.

Programma & Training

Het programma Oumnia Works sluit aan bij de leef- en belevingswereld van moeders. Moeders kunnen tijdens of na het volgen van de training met hun hulpvragen terecht bij de helpdesk van Oumnia Works. Tijdens de training worden moeders geleerd hoe ze radicalisering (leren) herkennen, en hoe er met hun zoons en dochters over moeten praten, ook worden er veel ervaringen met elkaar gedeeld. Zo wordt er onder andere middels rollenspellen gewerkt om de problematiek herkenbaar te maken. Social media en nieuwe media komen uitgebreid aan bod. Deze bottom-up aanpak onderscheidt Oumnia Works van andere empowermentactiviteiten.

Moeders hebben naast de trainingen ook de beschikking tot een helpdesk war ze met hun vragen altijd terecht kunnen.

Locatie en contact

De trainingen zijn kosteloos voor de deelnemers en worden op verschillende locaties gegeven, buurtcentrum de Hobbit is een van de locaties. Naast Malburgen is het de bedoeling dat de trainingen later ook in andere wijken van Arnhem gaan worden gegeven. Deelname is naar afspraak, zie de contact gegevens.

Contactpersoon vanuit de Oumnia works is: Sebahat Kirin
Via het contactfomulier dat ook op de website van Oumnia Works te vinden is: contact@oumniaworks.nl

Of middels het contactformulier: https://www.oumniaworks.nl/contact/