Het AM-Supportteam is een jongeren ondersteuningsorganisatie die op een effectieve manier sport (voetbal) weet te verbinden aan sociale, educatieve en maatschappelijke initiatieven om jongeren hierdoor meer of betere kansen te bieden.  Het AM-Supportteam werkt op een laagdrempelige manier waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van sport (voetbal) om jongeren te bereiken op een vaste locatie in de wijk. 

Inmiddels worden tientallen jongeren (jongens) ondersteund door jongerencoaches vanuit AM Support. De coaches vanuit AM Supportteam fungeren als vertrouwenspersoon en rolmodel en houden hierdoor jongeren in het zicht. Voetbal (sport) is de belangrijkste trigger en wordt ingezet om jongeren samen te laten komen op een vaste locatie. Social media wordt veelal ingezet om buiten het sporten om jongeren in beeld te houden.

Onderdeel van AM Supportteam is SWAT026, een initiatief met een vergelijkbaar doel wat door oud ex-top zaalvoetballer Samir Makhoukhi wekelijks vanuit het Olympus College wordt georganiseerd.
AM-Supportteam is bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) geregistreerd en staat daarnaast in verbinding met diverse lokale (jeugd)organisaties.

Locatie

Het AM Supportteam werkt voornamelijk vanaf het Johan Cruyff Court  de Bakenhof in wijkdeel Oost-Noord. Dit vrij toegankelijke  omsloten sportveld ligt samen met verschillende andere sportlocaties op sportpark de Bakenhof dichtbij wijkdeel Immerloo. Een wijkdeel  waar veel jongeren die vanuit AM-Supportteam worden gecoacht vandaan komen.

AM-supportteam

Burgemeester Ahmed Marcouch in discussie met coaches van AM-Supportteam op het Cruyff Court de Bakenhof

Openingstijden

Maandag

wisselende tijden

Dinsdag

wisselende tijden

Woensdag

wisselende tijden

Donderdag

wisselende tijden

Vrijdag

wisselende tijden

Zaterdag

-

Zondag

-

Neem contact op met het AM-Supportteam (via facebook) voor meer informatie over de coaching en de tijden dat coaching wordt gegeven.