Activiteitencentrum Suz&So is een kleinschalig centrum voor dagbesteding op De Praets. Suz&So wil graag een verbinding creëren tussen kwetsbare burgers door middel van dagbesteding: jongeren met een beperking, verstandelijke beperking, of gedragsproblematiek en ouderen die vereenzamen. Wij gaan uit van de kwaliteiten van de jongere, of de oudere, deelnemer aan de activiteit. Dit zal leiden tot een hogere mate van zelfkennis, hetgeen het gevoel van eigenwaarde zal verhogen. Er wordt hierbij niet uitgegaan  van de zorg die iemand nodig heeft, maar gefocust op talent, kwaliteit en eigen kracht, zonder iemand in een hokje te plaatsen.

Suz&So

Suz&So is gestart door Monique en Ariëlle, twee zussen met ervaring in de zorg die graag op een andere wijze dagbesteding willen bieden. Jongeren kunnen leren van ouderen en andersom. Er worden diverse activiteiten en workshops aangeboden. van houtbewerking en schilderen, tot eigen administratie en huiswerkbegeleiding.

Samenwerking & indicatie 

Het centrum werkt samen met zorgkantoren, wijkteams en zorgaanbieders. Om gebruik te kunnen maken van Suz & So.. is een zorgindicatie nodig.

Missie & visie Suz&So

Een verbinding bewerkstelligen tussen speciale personen van verschillende doelgroepen die net iets anders zijn. Op een prachtige locatie aan de Rijn (voormalig Veerhuis) streven we er naar uniek en vernieuwend te zijn door andere activiteiten aan te bieden die leuk en leerzaam zijn. Steeds binnen eigen competenties en uitgaande van ieders eigen kracht, talent en/of passie.

De dagbesteding sluit aan bij de individuele doelen van een ieder. Suz&So helpt deze doelen te bereiken. Wij monitoren, leggen vast en geven feedback aan jou en aan eventuele zorgaanbieder, of ouders/familie. Het is steeds de bedoeling je te helpen om te ontwikkelen, zodat je kunt groeien naar een zoveel mogelijk zelfstandige deelname binnen de maatschappij. Ook is het gelijk een stukje respijtzorg (ontlasting van zorg) voor mantelzorgers, ouders, partners.

Ligging & bereikbaarheid Activiteitencentrum Suz&So

Suz&So is gevestigd op de benedenverdieping van het voormalige Veerhuis op De Praets in Malburgen West. Het Veerhuis heeft verschillende toegespitste ruimtes waar de diverse activiteiten plaatsvinden, zoals een ruimte voor creativiteit en workshops. Er is een keuken met kleine lunchroom waar de deelnemers samen lunchen.

De Praets is een kleinschalig bebouwd deel van het groene cultuurgebied Meinerswijk. Er is beperkte parkeerruimte voor Suz&So en een busverbinding op loopafstand.

Openingstijden

Maandag

9:30 - 15:30 uur

Dinsdag

9:30 - 15:30 uur

Woensdag

9:30 - 15:30 uur

Donderdag

9:30 - 15:30 uur

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-