november, 2021

18nov08:3011:30MilieubakLever gratis klein restafval in dat niet in de restafvalcontainer hoort

Details Activiteit

Heeft u kleine spullen die niet bij het restafval horen? Lever ze dan gratis in bij de Milieubak. De Milieubak staat 4 keer per jaar een ochtend of middag bij u in de buurt.

Gratis klein grofvuil inleveren

De Milieubak is een vrachtwagen waar u klein huishoudelijk afval kunt inleveren dat niet bij het restafval hoort. Denk aan een wasrekje, tuinstoel, speelgoed en kapotte elektrische tandenborstel.

De Milieubak is bedoeld voor kleine hoeveelheden afval. Het afval moet in een boodschappentas of krat passen. Wilt u meer afval inleveren? Breng het dan naar een afvalbrengstation.

Wat kan in de Milieubak

In de tabel hieronder vindt u per afvalsoort wat u wel en niet kunt inleveren bij de Milieubak.

Afvalsoort In Milieubak Niet in Milieubak
Batterijen Lege batterijen en accu’s van scooters of motoren. Accu’s van auto’s. Die kunnen naar het afvalbrengstation.
Glas Vazen, viskommen, glazen schalen, glasplaatjes van maximaal 40×50 centimeter, enzovoorts. Glazen potjes en flessen die in de glasbak passen.
Harde kunststoffen Tuinstoelen, kunststof vazen, plastic krukjes, enzovoorts. Plastic verpakkingsafval. Dat mag in de (mini)container voor Plastic verpakkingen, Drankkartonst en Blik (pbd).
Inktcartridges Lege inktcartridges van printers.
Kleine elektrische apparaten Scheerapparaten, mixers, tandenborstels, koffiezetapparaten, stoftzuigers, enzovoorts. Grote apparaten zoals koelkasten, wasmachines en monitoren en televisies. Breng deze naar het afvalbrengstation.
Klein huishoudelijk afval Bijvoorbeeld speelgoed en aardewerk potten. Restafval, grote meubels, matrassen, bouw- en sloopafval en medicijnen. Breng dit naar het afvalbrengstation.
Hout Planken en paaltjes van maximaal 1 meter, kleine tafeltjes. Grote houten platen en bouwafval. Dit kan naar het afvalbrengstation.
Metalen Bijvoorbeeld gordijnrails van maximaal 1 meter, scharnieren, stukjes metalen buis of een wasrekje.

more

Tijd

(Donderdag) 08:30 - 11:30

Locatie

Kruidenplein, tegenover de Lidl

Organisator

X
X