Sociaal Raadslieden zijn er om u te helpen als u hulp nodig heeft op financieel-sociaal vlak. Er wordt wel in eerste instantie verwacht dat u eerst hulp vraagt aan vrienden of familie om uw vraag of probleem proberen op te lossen. Wanneer dit niet lukt kan u een beroep doen op de Sociaal Raadslieden en een van de kosteloze spreekuren bezoeken.

De Sociaal Raadslieden van Rijnstad weten alles over wetten, regels en regelingen op het vlak van:
– uitkeringen
– belastingen, toeslagen en kwijtscheldingen
– consumentenzaken
– regels rondom scheiding en alimitatie
– geldzaken en schulden

Sociaal Raadslieden kunnen u naar gelang de individuele situatie adviseren en/of helpen bij het doen van aanvragen, het invullen van formulieren of het eventueel bemiddelen met instanties.

Onderdeel van Rijnstad

De Sociaal Raadslieden zijn onderdeel van Rijnstad. Naast de Sociaal raadslieden is ook de Formulierenbrigade van Rijnstad actief in Malburgen.

Bereikbaarheid Sociaal Raadslieden 

De Sociaal Raadslieden zijn bereikbaar middels telefoon of via de website van Rijnstad. U kan ook uw vraag stellen tijdens het telefonisch spreekuur of binnenlopen tijdens een van de spreekuur. Zie de spreekuurtijden in het onderstaande overzicht.

Ligging

De Sociaal Raadslieden werken vanuit een locatie van Rijnstad aan de Dovenetellaan in Malburgen-West. In de locatie is ook het jongerencentrum Fresh gevestigd. Centraal in de wijk Malburgen en is goed te bereiken met het openbaar vervoer (Lijn 4 – halte Wilgenlaan.) Voor de locatie is beperkte parkeerruimte, in de omgeving is ruim voldoende parkeerruimte.

Openingstijden

Maandag

09:00 -11:00 uur

Dinsdag

13:30 -15:30 uur

Woensdag

op afspraak

Donderdag

op afspraak

Vrijdag

09:00 -11:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: maak een afspraak via de website, e-mail address of bovenstaande telefoonnummer

Adres

Ons adres:

Dovenetellaan 24A 6841EH, Arnhem

Telefoon: