Prisma is het centrum voor tal van activiteiten in Immerloo. Voor zowel kinderen als volwassenen worden er activtiteiten georganiseerd op het gebied van cultuur, sport en educatie. Een groot deel van het gebouw wordt beheert door Stichting Prisma en een groot deel van de activiteiten in Prisma worden georganiseerd door de door bewoners opgerichte Stichting Prisma. Prisma wordt daarom ook wel Bewoners- of Sociaal huis Immerloo genoemd.
Het gebouw is eigendom van de gemeente Arnhem.

Naast stichting Prisma zijn ook andere organisaties actief in het gebouw, waaronder SWOA, SPA en Rijnstad.

Organisaties

  • Stichting Prisma, meer informatie over stichting Prisma vindt u hier.
  • Rijnstad, meer informatie over de activiteiten van Rijnstad in Prisma vindt u hier.
  • SWOA, meer informatie over SWOA vindt u hier.
  • Speelmorgen Rijnstad, voor moeders en kinderen tussen 0 – 2 jaar, voor meer informatie klik hier
  • SPA – peuterspeelzaal locatie Karbonkel PLUS, voor meer informatie klik hier
  • SPA – peuterspeelzaal locatie Het Speelrijk, voor meer informatie, klik hier 

Activiteiten

Er worden meer dan 30 verschillende activiteiten georganiseerd in Prisma, veelal vanuit bewonersorganisatie Stichting Prisma, maar ook vanuit diverse andere organisaties op het gebied van spelen, ontmoeten, leren, bewegen, maken en koken. Veelal binnen het Prisma gebouw maar ook daarbuiten, zoals in de nabijgelegen gymzaal. Daarnaast organiseert Stichting Prisma al dan niet met partners zoals de omliggende basisscholen met de diverse jaarlijkse eenmalige activiteiten, waaronder de Familiedag of de Vrouwendag. De activiteiten zijn algemeen toegankelijk, maar wel gericht op bewoners vanuit Immerloo en het Duifje. Voor een compleet overzicht van alle activiteiten, bezoek de website van Stichting Prisma.

Geschiedenis en achtergrond

Prisma was voorheen en een schoolgebouw tot in de beginjaren ’90. Daarna had het gebouw verschillende functies, waaronder een jongerensoos (Remix) peuterspeelzaal en kinderopvang. In 2007 werd het gebouw met onder andere financiele ondersteuning vanuit het Wijkplatform Malburgen voor een groot deel in beheer genomen door Stichting Prisma. Stichting Prisma is een bewonersorganisatie die tot doel heeft om allerlei  laagdrempelige sociale activiteiten te organiseren in en buiten het Prisma gebouw gericht op bewoners uit de deelwijk Immerloo.

Locatie en bereikbaarheid

Prisma ligt midden in de deelwijk Immerloo. Het gebouw deelt het schoolplein met een locatie van de Mozaïekschool. Naast  Prisma ligt de Katholieke basisschool Johannesschool. Prisma is goed te bereiken te voet, met de fiets en het openbaar vervoer. Prisma ligt nabij regionale verbindingswegen. Er is beperkte parkeerruimte voor Prisma.

Openingstijden

Maandag

08:30 – 21:00 uur

Dinsdag

08:30 – 16:00 uur

Woensdag

08:30 – 16:00 uur & 18:15 – 23:00 uur

Donderdag

08:30 – 16:00 uur & 19:00 – 21:00 uur

Vrijdag

08:30 – 12:00 uur & 19:00 – 23:00 uur

Zaterdag

-

Zondag

-

OPMERKING: bovenstaande tijden zijn de tijden dat er vaste activiteiten zijn in Prisma en dat het gebouw openbaar toegankelijk is.